Schooltuitje Den Haag – Tweede kamer

Op donderdag 26 november 2023 zijn wij met de 3e jaars en 4e jaars leerlingen naar Den Haag geweest. Hier hebben wij onder leiding van ProDemos een educatieve workshop gehad en hebben wij een bezoek gebracht aan de Tweede Kamer.

Op donderdag 26 november 2023 zijn wij met de 3e jaars en 4e jaars leerlingen naar den Haag geweest. Hier hebben wij onder leiding van ProDemos een educatieve workshop gehad en hebben wij een bezoek gebracht aan de Tweede Kamer.
Met een grote touringcar zijn wij in de vroege ochtend opgehaald en met elkaar naar Den Haag afgereisd.
Bij Prodemos hebben de leerlingen een workshop gevolgd over hoe zij zelf een politieke partij konden oprichten en hier zijn dan ook interessante standpunten uit naar voren gekomen. Veel leerlingen hebben nagedacht over het openbaar vervoer en dat dit voor leerlingen onder de 18 jaar gratis zou moeten zijn. Ook werden er plannen bedacht voor moestuinen en een goede daklozenopvang. De leerlingen hebben daarna met elkaar in debat een eigen stad gebouwd; welke gebouwen zijn nu echt belangrijk voor de stad? Een speeltuin of toch een supermarkt? Moeilijke keuzes, die zij met elkaar op een democratische wijze hebben moeten maken. Spoiler: uiteindelijk heeft de supermarkt toch gewonnen 😉.

Na de workshops hebben de leerlingen de Tweede Kamer bezocht. We kwamen op een bijzonder moment, want er werd gestemd over allerlei wetten. Veel kamerleden waren hierbij aanwezig. Zo hebben we; Geert Wilders (PVV), Pieter Omtzigt (NSC) en Lisa Westerveld (GroenLinks) onder andere gezien. De leerlingen vonden het indrukwekkend om de politici nu eens in het echt te zien en te kunnen zien wat zij nu precies aan het doen zijn in de Tweede Kamer.

Na een klein bezoekje aan de Mc-Donald, zijn wij met gevulde magen weer in de bus gestapt en tegen het einde van de middag allen voldaan bij school afgeleverd.

Het was een mooie dag om samen met de leerlingen op schoolreisje te zijn!

Ook interessant

Op donderdag 14 december vertrokken drie klassen van de middenbouw in een bus naar het Rijksmuseum in Amsterdam. Hier volgde zij een dagprogramma verzorgd door het museum. Dit programma was interactief en dompelde de leerlingen onder in de wereld van kunst. Het was een groot succes!

Lees verder

Op het Kromme Rijn College laten we onze leerlingen graag ervaring op doen in de beroepspraktijk. Tijdens de dagen van de Werkend Leren Meerdaagse (WLM) staat het kennismaken met het werken in een bedrijf of instelling centraal. De stageplekken bieden waardevolle kansen voor praktijkgerichte ervaring en dragen bij aan de...

Lees verder

Op donderdag 26 november 2023 zijn wij met de 3e jaars en 4e jaars leerlingen naar Den Haag geweest. Hier hebben wij onder leiding van ProDemos een educatieve workshop gehad en hebben wij een bezoek gebracht aan de Tweede Kamer.

Lees verder