Leerroutes

Het Kromme Rijn College biedt in samenwerking met het Trajectum college voor vmbo leerlingen de mogelijkheid om examen te doen in de leer-werktraject (LWT) route, profiel Dienstverlening en Producten. Ook kunnen leerlingen hun vmbo diploma basis of kader met profiel dienstverlening & producten halen op het Kromme Rijn College. In samenwerking met het Globe College is er inmiddels ook voor vmbo tl met profiel economie of zorg & welzijn een mogelijkheid om examen te doen.

Daarnaast biedt het Kromme Rijn College Brancheopleidingen. Binnen school is dat de diplomaroute voor de opleiding Keuken assistent vanuit de Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH), gekoppeld aan specifieke stages kunnen de leerlingen voor andere brancheopleidingen kiezen, bijvoorbeeld een barbiersopleiding of scholing als dakdekker.

Deze opleidingen zijn gericht op het behalen van een diploma dat toegang biedt tot vervolgonderwijs op het mbo, maar kan ook leiden tot uitstroom naar werk. In de diploma-eindfase zijn het aantal stagedagen twee en komen de leerlingen drie dagen naar school.

Als tijdens het verblijf op het Kromme Rijn College blijkt dat het perspectief op vervolgonderwijs wijzigt, dan helpt de school bij de toeleiding naar arbeid. Deze begeleiding is individueel maatwerk in samenwerking met externe gespecialiseerde partijen.

PRO (leerjaar 1 en 2)
VMBO BBL (leerjaar 1 t/m leerjaar 4)
VMBO KBL (leerjaar 1 t/m leerjaar 4)
VMBO TL (leerjaar 1 t/m leerjaar 4)
HAVO (leerjaar 1 t/m leerjaar 3)
VWO (leerjaar 1 t/m leerjaar 3)
(PRE-)ENTREE Branche (MBO niveau 1)
BRANCHE ARBEID (certificaten)