Opleidingsmarkt

Maandagavond 30 oktober vond de allereerste KRC opleidingsmarkt plaats voor de 3e en 4e jaars examenleerlingen en hun ouder(s)/verzorger(s). Deze avond stond in het teken van oriënteren op een vervolgopleiding.

Maandagavond 30 oktober vond de allereerste KRC opleidingsmarkt plaats voor de 3e en 4e jaars examenleerlingen en hun ouder(s)/verzorger(s). Deze avond stond in het teken van oriënteren op een vervolgopleiding. Hoe fijn is het als je eerst binnen de eigen school wordt voorgelicht en zo alvast een klein beeld hebt van het MBO. Dit is de eerste stap in het keuzeproces richting een vervolgopleiding en zal de volgende stap, het bezoeken van een gerichte open avond, makkelijker maken.

Tijdens deze avond was het ROC Midden Nederland op bezoek om voorlichting te geven over het MBO algemeen en over hun colleges binnen verschillende sectoren. De sectoren die aan bod kwamen tijdens deze avond waren techniek, zorg & welzijn, horeca & toerisme en economie & ondernemen. Binnen deze sectoren kwamen onder andere het gezondheidszorgcollege, ICT college, business & administration college, beauty college, bouw & interieur college en beauty college aan bod. Uiteraard zijn er nog meer colleges en MBO aanbieders, vandaar dat de leerlingen aan het eind van de avond een hand-out mee hebben gekregen met open avonden op de verschillende colleges. Al met al een geslaagde avond!

Ook interessant

Op donderdag 14 december vertrokken drie klassen van de middenbouw in een bus naar het Rijksmuseum in Amsterdam. Hier volgde zij een dagprogramma verzorgd door het museum. Dit programma was interactief en dompelde de leerlingen onder in de wereld van kunst. Het was een groot succes!

Lees verder

Op het Kromme Rijn College laten we onze leerlingen graag ervaring op doen in de beroepspraktijk. Tijdens de dagen van de Werkend Leren Meerdaagse (WLM) staat het kennismaken met het werken in een bedrijf of instelling centraal. De stageplekken bieden waardevolle kansen voor praktijkgerichte ervaring en dragen bij aan de...

Lees verder

Op donderdag 26 november 2023 zijn wij met de 3e jaars en 4e jaars leerlingen naar Den Haag geweest. Hier hebben wij onder leiding van ProDemos een educatieve workshop gehad en hebben wij een bezoek gebracht aan de Tweede Kamer.

Lees verder