De groepsbeloning van OB3!

Na lang sparen voor genoeg punten was het afgelopen donderdag, 13 juni, dan eindelijk zo ver!

Het Kromme Rijn College kent drie basiswaarden vertrouwen met lef, verantwoordelijkheid met plezier en verbinding met aandacht.

Per ruimte en situaties gelden in de school gedragsverwachtingen passend bij de basiswaarden. Op het KRC richten we het onderwijs in als oefenplek, als mini-maatschappij. We gaan er niet vanuit dat leerlingen weten wat we van hen verwachten en leren dit dus actief aan. Een van de strategieën die we hiervoor benutten zijn de leerlinggebonden doelen lijsten in de klas. Een korte termijn doel uit het OPP, hangt op leerlingenniveau in de klas. Elke les wordt gereflecteerd op dit doel en kun je hier punten voor verdienen. De klas kan ook gezamenlijk tot een leerdoel komen. Voor OB3, leerjaar 1, was het groepsdoel de afgelopen periode: ‘We houden het lokaal netjes met elkaar.’ De groepsbeloning die hier tegenover stond, was door de klas zelf bedacht. Ze wilden graag naar de Beekse Bergen. Na lang sparen was het afgelopen donderdag, 13 juni, dan eindelijk zo ver!

Ook interessant

Op donderdag 14 december vertrokken drie klassen van de middenbouw in een bus naar het Rijksmuseum in Amsterdam. Hier volgde zij een dagprogramma verzorgd door het museum. Dit programma was interactief en dompelde de leerlingen onder in de wereld van kunst. Het was een groot succes!

Lees verder