Ouderbrief oktober

Clock
15 oktober 2021
laat de herfst maar komen

U kunt de hele ouderbrief van oktober hier downloaden in pdf.

 

Beste leerlingen, ouders / verzorgers,

 

De herfstvakantie (van 16 oktober tot en met 24 oktober) is begonnen en het begin van het schooljaar ligt al weer ‘ver’ achter ons. Wij zijn het schooljaar 2021-2022 met veel nieuwe collega’s (in opleiding) en in totaal 62 medewerkers goed begonnen. Het schoolteam heeft meer dan haar best gedaan het groepsproces zo snel mogelijk in goede banen te leiden (middels voortdurende aanmoediging en onderhouden). Wanneer het ‘lastig’ was hebben wij veel ondersteund, soms begrensd en een enkele keer moeten ingrijpen. Een andere herhaalde methode is het wijzigen van de groepssamenstelling. Dit past in de visie van de school, omdat we zo voor alle leerlingen de ondersteuning kunnen bieden naar behoefte. Dit alles is voor onze voorziening met haar geweldige populatie (245 leerlingen) echt een uitdaging, maar is zeer geslaagd!

Werkend Leren Meerdaags Tussen maandag 8 november en vrijdag 12 november gaan alle leerlingen vanuit loopbaan- en beroepsoriëntatie (LOB) op stage. Per leerjaar verschillen de deelnamedagen en de opdrachten. In deze stage, onder de naam "werkend-leren" meerdaagse, staat het kennismaken met het werken in een bedrijf of instelling centraal. Het is de bedoeling dat alle leerlingen zèlf hun stage gaan regelen door actief hun netwerk (ouders, familie, kennissen) te betrekken. De eerste jaars gaan 3 dagen, de tweede jaars gaan 4 dagen en de derde jaars gaan vijf dagen op stage. De deeltijd studenten (LWT3/MBO) en de examenleerlingen hebben een normale lesweek. De mentor gaat na de vakantie de benodigde formulieren / opdrachtenboekje bespreken en meegegeven aan uw kind/ pupil.

Vertrekkende en komende collega’s Na 10 jaar dienstverband is onze orthopedagoog Brechtje Dijkgraaf aan een nieuwe baan begonnen (Spoor030). Zij heeft nog een werkverleden bij de Pels/Sofier, dus veel van onze leerlingen kennen haar al heel lang. In haar jaren heeft zij een grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van onze voorziening. Wij hebben op gepaste wijze met schoolteam en oud-collega’s afscheid van haar genomen. In het afscheid van juf Imane & Janita en meester Thom is intern voorzien. De vervanging van pedagogisch conciërge Ponchai is nu goed geregeld met de start van conciërge Paul. Hij gaat de onderhoudstaken zoveel als mogelijk met leerlingen doen. Ook de laatste (en toekomstige) groei van de school maakt de behoefte aan nieuw collega’s nodig. Gelukkig is afgelopen week juf Sarinah en meester Daan gestart en hopen wij nog lopende vacatures snel te vervullen. Tot die tijd heeft u kunnen merken dat het vaak wel lukt in de bezetting van de vijf teams en soms net niet. Daarom hebben wij meer dan wenselijk gebruik moeten maken van onlinelesdagen. Dat is met het najaar voor de deur niet te voorkomen, maar zal -hopelijk- minder nodig zijn op weg naar de Kerstvakantie.

 

Mocht u vragen / opmerkingen hebben schroom dan niet en neem contact op met de mentor.

Namens het schoolteam een fijne vakantie (of tot ziens op de activiteitendagen, belafspraak of onlinemoment in Teams).

Wim van Ruitenbeek, directeur

Handtekening Wim


« terug naar het nieuwsoverzicht