Ouderbrief Mei 2022

Clock
02 juni 2022
Genieten

 U kunt de hele ouderbrief hier downloaden als PDF

 

Beste leerlingen, ouders/verzorgers,

Deze ouderbrief wil ik starten met een dank aan alle leerlingen op het Kromme Rijn College. Na de meivakantie zijn een aantal klassen naar een ander lokaal of ander gebouw verhuisd. Een verandering waar iedere leerling op zijn/haar manier op reageert en die wij zo goed mogelijk geprobeerd hebben te ondersteunen. De wijzigingen in mentoraat, lokaal en/of gebouw zijn zorgvuldig gemaakt. In de keuzes zijn de ondersteuningsbehoeften en de (mogelijke) klas voor volgend jaar meegenomen. Voor de zomervakantie zal er meer algemene informatie volgen rondom de bedoeling van de 3 locaties. In het oudergesprek voor de zomervakantie (maandag 4 juli, ouderdag) zal specifiek voor uw kind/pupil stil gestaan worden bij het OntwikkelPerspectiefPlan (OPP) en welke locatie hierbij in schooljaar 2022-2023 passend is. Bij de meesten leerlingen is hier voor de meivakantie ook al bij stil gestaan.

Examens

Na de meivakantie zijn ook de examens voor onze Leerwerktaject-(LWT), VMBO basis-, VMBO kader- en VMBO TL leerlingen gestart. De leerlingen in het eerste tijdvak hebben hun examens afgerond en zijn nu in afwachting van het resultaat. De leerlingen die examen doen in het tweede tijdvak zijn nog druk bezig met de voorbereidingen. In totaal doen dit jaar 49 leerlingen eindexamen.

Naast de centrale eindexamens, zijn er ook leerlingen die recent of nog voor de zomervakantie examen doen voor branche-certificaten. Zo is een leerling eind mei geslaagd als allround nagel styliste! Van harte!

Heel veel succes voor alle examenkandidaten in tijdvak 2!

Periode tot zomer

Dinsdag 28 juni start de projectweek voor alle klassen, nadere informatie over dit programma wordt via de mentor gecommuniceerd. In de laatste 2 weken staan ook de herkansingen op de planning. Na de rapportvergadering* wordt contact opgenomen om af te stemmen wat herkanst zal worden. *voor 3e jaar kan dit afwijken ivm PTA programma 

Nog een herinnering aan de komende belangrijke data waarop er geen lesdag zal zijn: 

  • maandag 6 juni 2e pinksterdag, kind/pupil is vrij
  • maandag 27 juni rapportvergadering, kind/pupil is vrij
  • maandag 4 juli oudergespreksdag, kind/pupil wel mee met het gesprek!

Ouderraad

Donderdag 16 juni om 17:00 uur komt de ouderraad online bijeen. U bent van harte welkom om vrijblijvend aan te sluiten en om mee te denken over het reilen en zeilen in de school (toekomst gericht). Wanneer u interesse heeft kunt u zich aanmelden bij alexandervanderwiele@krommerijncollge.nl.

Namens het schoolteam groet ik,

Kiki Geserick, waarnemend directeur Kromme Rijn College


« terug naar het nieuwsoverzicht