Ouderbrief juni

Clock
21 juni 2022
klavertje 4 2

De complete brief in PDF format kunt u hier downloaden.

 

Beste leerlingen, ouders/verzorgers,

Natuurlijk start ik deze ouderbrief met het examennieuws. Afgelopen week werden de uitslagen van de examenkandidaten uit tijdvak 1 bekend gemaakt. Gefeliciteerd voor de leerlingen die in een keer geslaagd zijn. Voor een aantal geldt dat zij nog herkansingen hebben. Verder starten de leerlingen uit het tweede tijdvak maandag met hun eindexamen(s)! Heel veel succes.

 

Rapport

In de komende week wordt het lesprogramma, periode C, afgerond. Op maandag 27 juni zijn de rapportvergaderingen. Herkansingen plannen de docenten met de leerlingen na de rapportvergaderingen in. Iedere leerling mag maximaal twee toetsen over alle vakken herkansen of herprofileren. Dit zal op donderdag 23 juni zijn. De mentor overlegt dit met de leerling en u.

 U kunt te allen tijde de cijferontwikkeling volgen middels uw Magister-ouder-account. Uitleg 4 cijfers:

1,0 = een onrechtmatigheid tijdens het proefwerk (niet herkansbaar) 

1,1 = een toets gemist die nog moet worden ingehaald 

1,2 = de inhaalafspraak niet nagekomen (niet herkansbaar) 

1,3 = het laagst haalbare cijfer   

 

Op maandag 4 juli staan de oudergesprekken gepland. Dan bespreekt de mentor onder andere het rapport met de leerling en u.

 

Activiteitendagen

Dan zijn er nog zes(activiteiten)dagen tot de zomervakantie. Vanaf dinsdag 28 juni tot en met woensdag 6 juli zijn voor alle klassen activiteiten georganiseerd. Maandag 20 juli krijgen de leerlingen hier informatie over mee naar huis. Let op: het rooster is per team verschillend en de leerlingen kunnen alleen deelnemen aan het programma van hun eigen klas/groep.

 

Alle activiteiten starten om 8.15 uur en eindigen om 14.15 uur op school. De afwijkende tijden zijn opgenomen in het schema (bijvoorbeeld bij pretparkbezoek). Wij vertrouwen erop dat ouders/verzorgers de taxi informeren en afspraken met de mentor maken over het thuisbrengen.   

 

Tijdens alle activiteiten gelden onze normale verwachtingen in goed gedrag en eet- & drinkgewoontes. Tijdens de excursies krijgen de leerlingen een lunch/snack. Ook maken de mentoren de bus indeling voorspelbaar voor leerlingen en indien nodig worden afspraken gemaakt over wie tijdens de uitjes maatjes zijn. Wij verwachten dat iedere leerling de regels respecteert. Mocht er zich een incident voordoen of is de leerling te laat op de afgesproken plek voor de thuisreis, dan doen wij telefonisch een beroep op u. Wij hopen u dan te ontmoeten in de gedeelde verantwoording van ouders en school.

 

Leerlingenstop

Helaas zijn we genoodzaakt voor het Kromme Rijn College een leerlingenstop af te kondigen. Op dit moment zijn wij druk bezig om de formatie (personeel) rond te krijgen voor komend schooljaar. Wij zijn hierbij nog op zoek naar nieuwe collega’s die bij de school passen. In de laatste ouderbrief van dit schooljaar zullen wij u informeren over de laatste stand van zaken rondom de formatie voor schooljaar 2022-2023. 

Vakantieschool
Ook deze vakantie zijn wij geopend voor de vakantieschool. In 5 weken bieden wij een programma aan. In het oudergesprek wordt opgehaald op welke dagen uw kind/pupil hierbij aanwezig wil zijn! Na deze inventarisatie wordt gekeken of we genoeg personeel hebben voor de hoeveelheid leerlingen. Het kan zijn dat niet mogelijk is alle opgegeven dagen te komen. Ook hierover wordt u dan geïnformeerd.

Belangrijke data:

  • Maandag 27 juni rapportvergadering, kind/pupil is vrij, behalve 3e jaars leerlingen die nog aan PTA opdrachten werken.
  • Maandag 4 juli oudergespreksdag, kind/pupil komt met u mee naar het gesprek!
  • Donderdag 7 juli: start zomervakantie!
  • Woensdag 24 augustus: eerste lesdag!

In juli wordt de laatste ouderbrief van dit schooljaar verstuurd, hierin zullen de belangrijke data van schooljaar 2022-2023, zoals studiedagen genoemd worden.

 

Namens het schoolteam groet ik,

Kiki Geserick, waarnemend directeur Kromme Rijn College


« terug naar het nieuwsoverzicht