Ouderbrief juli

Clock
07 juli 2022
Fijne vakantie

U kunt de hele brief hier downloaden als PDF

 

Beste leerlingen, ouders/verzorgers, 

De laatste twee weken van het schooljaar zitten erop! De uitjes naar de pretparken waren geslaagd en ook de activiteiten in en rondom school zijn succesvol verlopen. Afgelopen maandag en dinsdag hebben wij de diploma uitreikingen gehad van de examenleerlingen die geslaagd zijn! Van de 45 examenleerlingen die opgegaan zijn voor examen zijn helaas 4 leerlingen niet geslaagd (& wacht er een nog op de uitslag), met hen kijken we wat zij komend jaar zullen gaan doen. Voor de andere 40 leerlingen, ook via deze weg gefeliciteerd! Veel zullen komend jaar starten op een MBO/ROC, sommige gaan (begeleid) aan het werk en een aantal zullen opstromen en nogmaals een examenjaar in gaan bij ons op school. Voor alle 45 heel veel succes komend (school)jaar!   

 

Naast de examenleerlingen zullen ook andere leerlingen onze school gaan verlaten. Sommige leerlingen stromen succesvol uit naar een vaste arbeidsplek en er zijn diverse leerlingen die de overstap zullen maken naar regulier onderwijs. Heel veel succes gewenst met deze overstap!  

 

Rapport 

Op maandag 27 juni zijn de rapportvergaderingen voor bijna alle leerlingen geweest. Voor de 3e jaars voltijdleerlingen zijn de rapporten besproken op dinsdag 28 juni. Herkansingen zij gemaakt en de rapporten opnieuw bekeken. Op maandag 4 juli zijn de meesten oudergesprekken geweest, sommige sluiten het jaar op vrijdag 8 juli nog af met een oudergesprek. Voor vragen over de rapporten, cijfers en overgangsnormen verwijs ik u graag door naar de website, waar u het protocol kunt vinden.  

 

Leerlingenstop  

Zoals in de vorige ouderbrief aangegeven zou u geïnformeerd worden over de laatste stand van zaken rondom de formatie(personeel) voor schooljaar 2022-2023. Op dit moment zijn wij nog steeds druk bezig om de formatie rond te krijgen voor komend schooljaar. Gelukkig hebben we voor alle klassen komend jaar een mentor, dit is een bekende docent van afgelopen jaar/jaren óf een nieuwe collega! De mentor geeft het meest van de tijd les gedurende de week. De leerlingenstop blijft van kracht, omdat we nog steeds opzoek zijn naar nieuwe collega’s zodat ook bij ziekte of verlof van een collega de leerlingen fysiek onderwijs kunnen blijven volgen.  

 

Klassenindeling  

Gezien de formatie een puzzel is (geweest), konden wij u helaas niet eerder informeren over de klassenindeling van komend jaar. De ervaring leert dat het ook helpend is beter te communiceren als het rond is, dan te vroeg waarbij er nog wijzigingen plaatsvinden. In de week van 17 augustus t/m 22 augustus zal de nieuwe mentor voor uw dochter/zoon/pupil contact met u opnemen om telefonisch kennis te maken en te vertellen hoe de eerste schooldagen er uit komen te zien.  

 

Vakantieschool  

Ook deze vakantie zijn wij geopend voor de vakantieschool. In alle 5 de weken bieden wij een programma aan. Mocht u zoon/dochter/pupil zich opgegeven hebben en uiteindelijk ziek zijn op de dag, dan kunt u mailen naar liekehartman@krommerijncollege.nl & rochdielkhattabi@krommerijncollege.nl een van hen is sowieso aanwezig tijdens de vakantieschool. Heel veel plezier gewenst aan collega’s en leerlingen tijdens deze dagen!  

 

Belangrijke data:  

  • Woensdag 24 augustus: eerste schooldag! De eerste 3 dagen van het schooljaar zullen aangepaste schooltijden hebben. Hier wordt u na de vakantie over geïnformeerd.  

 

Namens het schoolteam groet ik,  

Kiki Geserick, waarnemend directeur Kromme Rijn College  


« terug naar het nieuwsoverzicht