Ouderbrief augustus deel 2

Clock
29 augustus 2022
KRC logo 16 9 web versie

Hier kunt u de ouderbrief als PDF downloaden

 

Beste leerlingen, ouders/verzorgers,

De eerste drie opstartdagen zijn succesvol afgerond! Fijn om alle leerlingen na de zomervakantie weer te zien. Eerder dan normaal sturen we weer een ouderbrief, zodat we middels deze weg een toelichting kunnen geven op enkele keuzes die gemaakt zijn.

 

Onderwijstijd  

In de twee voorgaande ouderbrieven heeft u gelezen over de puzzel rondom de formatie (personeel). Wij hebben u verteld dat we voor elke klas een mentor hebben, hier zijn wij erg blij mee! De afgelopen dagen hebben wij nog medewerkers passend bij de school aan kunnen nemen, erg fijn. Ondanks dat, lukt het ons net niet om voor elke klas 7 lesuren te roosteren.  

 

Dit bekent dat wij voor de meeste klassen naar een basisrooster van 6 lesuren gaan. Plus hierbij mentortijd om de dag af te sluiten met de klas en mentor. Dit maakt dat de leerlingen in plaats van 14:15 uur, om 13:45 uur uit zullen zijn. De kleine aanpassing in onderwijstijd geldt voor alsnog tot de herfstvakantie.

 

Let op: de leerlingen die met de taxi naar school komen worden opgevangen tot 14:15 uur, zodat ze met de taxi terug kunnen.

 

Uitzondering:  De voltijd examen groepen hebben bijna elke dag 7 lesuren (behalve de vrijdag). De examenklassen LWT op locatie Kranenburgerweg en locatie Ramsesdreef hebben ook 7 lesuren les, dus tot 14:15 uur . 

 

Snus gebruik  

Tijdens de opstartdagen van de leerlingen hebben wij  concrete signalen ontvangen dat leerlingen snus mee naar school hebben genomen. Daarnaast lijkt het dat er een groep leerlingen is die snus op school of onder schooltijd inneemt. Het is niet toegestaan om snus mee te nemen naar school (en aan andere te geven) en/of snus onder schooltijd te gebruiken.  

 

Wanneer wij het bij een leerling signaleren, krijgt de leerling altijd eerst de kans om het thuis zelf te vertellen,, voordat de mentor belt naar ouders/verzorgers. Bij signalering nemen wij de snus in, alleen u als ouder/verzorger kan dit bij de schoolleiding ophalen.

 

https://www.jellinek.nl/vraag-antwoord/wat-is-snus/ 

Verbod op nicotinezakjes (snus) zonder tabak | Roken en tabak | NVWA 

 

Contact mentor

Op de website kunt u een overzicht vinden met de telefoonnummers van de mentoren (030-nummer). Onder lestijd zullen zij niet bereikbaar zijn. U kunt altijd de voicemail in spreken, u wordt dan zo snel mogelijk terug gebeld (onder werktijd).

Belangrijke data:

-         Ouderdag (géén lesdag): 17 oktober 2022. Let op, het gesprek is altijd mét de leerling.

Namens het schoolteam groet ik,

Kiki Geserick waarnemend directeur Kromme Rijn College


« terug naar het nieuwsoverzicht