Ouderbrief augustus 22

Clock
19 augustus 2022
Back to school met logos 2

Hier kunt u de complete brief in PDF formaat downloaden.

 

Beste leerlingen, ouders/verzorgers,

De zomervakantie zit er op! We hopen dat jullie een fijne zomer hebben gehad. Het kan zijn dat er in de zomer iets gebeurd is waarvan het fijn is dat wij daarvan op de hoogte zijn, zodat wij hier in de begeleiding van uw kind/pupil rekening mee kunnen houden. U kunt dit altijd vertellen aan de mentor van uw kind.

 

Telefonisch contact mentor

Maandag 22 augustus en dinsdag 23 augustus zal de mentor van uw kind/pupil telefonisch contact met u opnemen. Telefonisch laten we weten of uw kind/pupil geen, één, twee of drie opstartdagen heeft komende week (woensdag 24 augustus, donderdag 25 augustus en vrijdag 26 augustus). Dit is afhankelijk van de leerroute en ondersteuningsbehoefte van uw kind/pupil.

 

Eerste lesweek

Vanaf maandag 29 augustus beginnen de ‘normale’ lesweken, dus gaat week van lesperiode A van start. Op de website kunt u het protocol methodegebonden proefwerken, rapporten en overgang vinden. De mentor zal in het telefonisch overleg aangeven wat de lesdagen van uw kind/pupil zijn, indien er een combi van school en stage is!

 

Ook verwijs ik u graag door naar de website voor de jaarplanning. Dit kunt u vinden onder het kopje ‘praktische informatie’ op de website. Als het goed is heeft u deze informatie voor de vakantie ook per post ontvangen.

 

Oudergesprek

Wat anders is dan andere jaren is dat wij tijdens de opstartdagen en tijdens de eerste lesweek niet voor iedereen een oudergesprek inplannen. Sommige ouders/verzorgers en leerling zijn vlak voor de vakantie al op gesprek geweest met huidige mentor. Er is zeker ruimte voor een gesprek na schooltijd, dit zal de mentor tijdens het telefoongesprek met u bespreken.

 

Leerlingenstop

De leerlingenstop die in gegaan vanaf 8 juni blijft van kracht, omdat we nog steeds opzoek zijn naar nieuwe collega’s zodat ook bij ziekte of verlof van een collega de leerlingen fysiek onderwijs kunnen blijven volgen. Zodra wij weer nieuwe leerlingen aannemen zullen wij dit middels de ouderbrief en website aankondigen.

 

Klassenindeling

Gezien de formatie is dit een puzzel (geweest) en konden wij u helaas niet eerder informeren over de klassenindeling van komend jaar. De ervaring leert dat het ook helpend is beter te communiceren als het rond is, dan te vroeg waarbij er nog wijzigingen plaatsvinden. De mentor zal in het telefonisch contact kenbaar maken in welke klas uw kind/pupil zit.

Belangrijke data:

-        Ouderdag (géén lesdag): 17 oktober 2022. Let op, het gesprek is altijd mét de leerling.

 

Namens het schoolteam groet ik,

Kiki Geserick, waarnemend directeur Kromme Rijn College


« terug naar het nieuwsoverzicht