Ouderbrief juli

Clock
02 juli 2021
100 geslaagd

U kunt de ouderbrief hier downloaden in PDF format

 

Het vervolg uit de vorige ouderbrief is, “…zijn de twee herkansingskandidaten geslaagd?” Het antwoord daarop is “ja” en daarmee is onze score, 24 van de 24 = 100%! Maandag 5 juli en dinsdag 6 juli pakken wij groots uit met de KRC-diploma-uitreiking, natuurlijk binnen de beperkingen van coronaregels in schoolgebouwen.

Ook onze oud-leerlingen hebben op verschillende pro, vmbo, havo en mbo scholen hun diploma behaald. Wij hebben vanuit de samenwerkende scholen hiervoor de nodige complimenten mogen ontvangen. Wij zijn nu nog trotser én dat schept ook hoge verwachtingen voor de ongeveer 50 jongeren die de examengroep ‘21/’22 gaan vormen.

Komende maandag wordt daarin meer duidelijk, omdat wij dan rapportvergaderingen hebben. De leerlingen zijn dan vrij en in de middag bellen de mentoren de leerlingen waarvoor het noodzakelijk is om proefwerken te herkansen / te herprofileren om een (voorwaardelijke) overgang te behalen. Hiervoor is in de activiteitenweek een dag gereserveerd.

Vanaf dinsdag 6 juli tot en met woensdag 14 juli zijn voor alle klassen leuke activiteiten georganiseerd. Het programma voor de klas/groep heeft de mentor met u ouders/verzorgers gecommuniceerd. Hierop is per dag aangegeven welke activiteit er is georganiseerd voor uw zoon/dochter/pupil. De leerlingen kunnen alleen deelnemen aan het programma van hun eigen klas/groep. Alle activiteiten starten om 8.15 uur en eindigen op school om 14.15 uur. En let op! Op de laatste woensdag van het jaar stopt het programma om 12.00 uur. Wij vertrouwen erop dat ouders/verzorgers de taxi informeren en met de mentor afspraken maken over het thuisbrengen.

Ik sta alvast even stil bij de komende twee weken, tijdens alle activiteiten gelden onze normale verwachtingen in goed gedrag. In het bijzonder maakt de mentor de leerlingen erop attent dat er extra / andere ‘regels’ gelden. Wij verwachten dat iedere leerling deze respecteert. Gelukkig weten wij van voorgaande jaren dat de activiteitdagen met alle klassen/groepen bovenal een succesvolle en leuke afsluiting zijn van het schooljaar. En het zijn de laatste festiviteiten in het teken van ons eerste lustrum, het vijfjarig bestaan.

Tenslotte is het ook deze vakantie weer de ambitie om volledig beschikbaar én open te zijn voor jongeren die dat nodig hebben. Op de ouderdag wordt met u verkend en afgesproken of een zomer(deel)programma van toepassing is. Hierbij kunnen keuzes gemaakt worden in weken en dagen voor fysiek op school zijn, inhaal-online-onderwijs of gewoon belcontacttijd voor een gesprek om de zoveel dagen.

De zomervakantie start donderdag 14 juli tot en met dinsdag 31 augustus. Op woensdag 1 september is de eerste dag van schooljaar 2021-2022!

Veel plezier bij de afsluitende activiteiten in ons eerste lustrumjaar, het vijfjarig bestaan van dé Kromme Rijn College.

 

Vriendelijke groet,

Wim van Ruitenbeek

 

100 geslaagd

 

 


« terug naar het nieuwsoverzicht