Eindejaar ouderbrief

Clock
16 juli 2021
zomervakantie bijtje

U kunt de ouderbrief hier downloaden als pdf

Beste leerling en ouders / verzorgers,

 

De laatste twee weken stonden in het teken van het einde schooljaar. Alle ouders/verzorgers zijn op school geweest voor het laatste oudergesprek met de mentor. In samenspraak is het ontwikkelingsperspectiefplan besproken voor ’21-‘22 en weet u of uw kind wel / voorwaardelijk / niet bevorderd is. Voor nieuwe leerlingen heeft een oriëntatie- / intakegesprek plaatsgevonden en de nieuwe 1e jaars hebben al eerder een leuke kennismakingsmiddag gehad. Nu weten alle leerlingen bij welke mentor ze na de zomervakantie in de klas zitten. Tijdens de activiteitendagen heeft het afsluiten van de mentorklas, van klasgenoten en docenten centraal gestaan. Soms vertrekt een leerling of docent van onze school.

Naar verwachting komt de groep geschakelde leerlingen in totaal voor ’20-‘21 uit op 65 leerlingen. De verdeling is 12 naar andere VSO (waarvan 7 tijdelijk), 1 naar het OPDC, 28 naar arbeid en 2 leerlingen verhuisden naar het buitenland, 1 leerling ging naar een zorgtraject en tenslotte 21 studenten op het MBO/ROC. Vorige week zijn in vier sessies de diploma’s KAS, vmbo LWT, BBL en KBL uitgereikt. Deze week heeft de laatste leerling zijn examen gedaan voor Keuken-assistentenopleiding (uitslag volgt) en doen eind juli drie leerlingen hun beveiligingsexamen.

Van het schoolteam verlaten juf Romy (na 11 jaar), meester Ab, Edin, Faysal, Rody en Rien de school. Verder gaan de stagiaires Febe, Abdul, Marc-kevin en Rik weg van het Kromme Rijn College. Op gepaste wijze heeft ons schoolteam afscheid genomen van deze collega’s. Wij stonden deze dag ook nog stil bij de belangrijke momenten van het afgelopen schooljaar. Minder leuk, ook docenten verliezen dierbaren en hier horen ook de perioden van gezondheidsstrijd bij, maar juf Dani en meester Ponchai komen volgend schooljaar weer 100% ‘herstelt’ terug. Mooi nieuws, meester Frits heeft zijn 42e dienstjaar voor onze school erop zitten en heeft nog één jaar te gaan naar het pensioen!

De eerste dagen van het schooljaar 2021-2022 (woensdag 25 augustus tot en met dinsdag 31 augustus) beginnen met vijf opstartdagen voor het schoolteam. Uw kind / pupil start op woensdag 1 september en voor drie dagen is aan de hand van het thema: ‘jij, ik en een ander’ een programma gemaakt, deze brief is persoonlijk aan alle ouders/verzorgers verstuurd en het programma is daar in detail in opgenomen.

De week van 6 september tot en met vrijdag 10 september is de eerste lesweek en op maandag 13 september is uw kennismakingsgesprek van 45 minuten met de mentor (en docententeam) tijdens de startouderdag. De mentor neemt hier na de vakantie telefonisch contact over op om een afspraak te maken. En heeft u eerder vragen / opmerking stuur dan een mail aan info@krommerijncollege.nl. U krijgt de gehele vakantie antwoord!

Op de ouderdag kunt u ook voor het eerst kennismaken met onze nieuwe docenten Bianca (iKRC), Lieke (voltijd), Sammy (e+), Robert (i+) en Jeffrey (drama), Nick (Kunst en Cultuur) en Benjamin, Robbert en Rick (gym/sova). De stagiairegroep is met 10 studenten 2e graads lerarenopleiding en (master) pedagogiek bijna compleet. Tenslotte zoekt onze school nog een pedagogisch conciërge en een extra kracht voor de leerlingenadministratie. Samen maken zij het schoolteam (60 medewerkers) weer volledig om op onze twee prachtige voorzieningen ‘intensief’ internaliserend & externaliserend, voltijd & deeltijd onderwijs te verzorgen.

O ja, in deze zomervakantie wordt nu echt voor de laatste keer het schoolgebouw verbouwd, want na de vakantie starten 235 leerlingen vanuit 35 lesgroepen in 22 leslokalen. De aanpassing zijn voor (i+) en krijgt de school een expressielokaal voor drama en muziek. Dit moet in afwachting van definitieve 2e locatie voor iKRC & i+. Verder kijk ik met de gemeente naar een 3e tijdelijke locatie of komen er misschien units bij de gebouwen. Hierdoor hebben ook de deeltijdgroepen hun eigen lokaal en zijn de school- en stagedagen niet afhankelijk van lesruimtes.

Een belangrijke vraag van ouders/verzorgers is wat heeft hun kind / pupil aan schoolbenodigdheden? Dat antwoord is dit jaar super eenvoudig, niets. Wij hebben na de vakantie naast het boekenpakket, benodigde schriften, schrijfgerei en etui (vind je die bij voorbaat “stom”, dan koop je er zelf een). Op onze school doen wij niets actief met een agenda (wel digitaal), maar je mag er zelf een aanschaffen.   

Tenslotte is ook in de zomervakantie de school op dinsdag en donderdag open van 8.30-13.00 uur (beschikbaar) voor jongeren die dat nodig hebben. Op de ouderdag is met u verkend en afgesproken of een zomer(deel)programma van toepassing is. Hierbij zijn keuzes gemaakt in weken en dagen voor fysiek op school zijn, inhaal-online-onderwijs of gewoon belcontacttijd voor een gesprek om de zoveel dagen. Voor alle leerlingen is de mogelijkheid om hun vragen (voor deelname) via Teams te stellen tijdens de vakantie. Doe dit bij Kiki of mij en wij reageren zo snel als mogelijk. Kom je volgend jaar pas op school, maar wilt ook meedoen bel mij dan (06-14794004). 

Namens het schoolteam Kromme Rijn College dank ik alle leerlingen, ouders / verzorgers, externen en belangstellende voor de samenwerking, wens ik iedereen een fijne zomervakantie toe en succes met hopelijk de laatste fase van de covidperiode!

 

Wim van Ruitenbeek

Handtekening Wim

 Directeur

 

 


« terug naar het nieuwsoverzicht